WYJAZDY 2025 - wspomnienia i opinie

• Malwina Wasielewska

Londyn czerwiec/lipiec 2025

Wyjazd był cudowny, zakochałam sie w Londynie i polubiłam dużo nowych ludzi. Spędzaliśmy miło czas nie tylko podczas zwiedzania. Architektura, krajobrazy, muzea i to wszystko z wspaniałymi ludźmi! Bardzo podobało mi się to że każdy z nas był różny ale i tak się dogadywaliśmy. Chciałabym przeżyć to jeszcze raz. I wspaniałe było również to że nawet napisaliśmy piosenkę o Londynie i zagraliśmy ją komendantowi, zapamiętałam również muzeum w którym tworzyliśmy memy o Londynie:) i ciekawe opowieści komendanta. Atmosfera była cudowna i śmiało mogę powiedzieć, że był to najlepszym wyjazd na jakim byłam. Bardzo dużo wyniosłam z tej podróży i bardzo dziękuję za ten wyjazd!!!

• Antonina Bończek

Grecja 2025

grecja 2025

Z 3 wyjazdów na których byłam ten był zdecydowanie najlepszy. Gracja sama w sobie jest cudowna, piękne widoki i idealna pogoda. Do tego jeszcze genialna atmosfera stworza zarówno dzieki uczestnikom jak i kadrze sprawiła że wszystkie wspomnienia są poprostu nie do opisania

• Bartek Jęczkowiak

Grecja 2025

Ten wyjazd zapamiętam pozytywnie na bardzo długi czas. To był jeden z najlepszych wyjazdów, na jakich byłem i zdecydowanie najlepszy wyjazd w mojej historii Stowarzyszenia. Poza wspaniałymi miejscami, które zwiedzaliśmy i bardzo dobrym jedzeniem, zdecydowanie najlepiej wspominam atmosferę i ludzi. Długie jazdy autokarem wcale nie nudziły, ale pozwalały jeszcze bardziej się zintegrować. Moim najlepszym wspomnieniem natomiast pozostanie kąpiel w morzu. Cały wyjazd był przepełniony pozytywnością i zabawą. Już brakuje mi tych miejsc i ludzi i chciałbym móc tam jeszcze raz wrócić

• Zofia Klimczak

Grecja 2025

Byłam na 3 wyjazdach ze Stowarzyszenia, z czego ten był zdecydowanie najlepszy. Antyczna Grecja zachwyciła mnie swoim klimatem, a dzięki wspaniałym ludziom atmosfera była wyjątkowa. Kadra jak zawsze niezawodna. To był wyjazd, który na długo zostanie w mojej pamięci i do którego będę wracać z ogromnym sentymentem.

• Hanna Sobczak

Szkocja II

Minęły już dwa miesiące od mojej podróży. Do tej wiadomości zabierałam się kilka razy, ale bez rezultatów.

Dopiero teraz w pełni zrozumiałam, czego nauczył mnie ten wyjazd i co dokładnie się wydarzyło.

Nie było idealnie, było wiele chaosu i błędów z naszej strony, ale to właśnie one dużo we mnie zmieniły. To te lepsze i gorsze chwile coś we mnie odmieniły.

Niesamowici znajomi, przez których tyle się śmiałam, te żarty bez końca, a także liczne wtopy.

Chociaż najbardziej zmienili mnie ludzie, to piękne krajobrazy Szkocji temu sprzyjały. Liczne miejsca i chęć poznania jeszcze więcej sprawiły, że poczułam spokój. Moim ulubionym momentem był trekking po górach. Towarzyszył nam silny wiatr, deszcz i pot, ale satysfakcja, jaką poczułam, będąc na szczycie, była warta zmęczenia.

Teraz z wdzięcznością patrzę na wszystkie piękne zdjęcia i tylko myślę, jak wiele bym straciła, nie decydując się na tę przygodę.

Dziękuję wszystkim za ten wyjazd, Komendantowi, kadrze, osobom takim jak kierowcy autokaru i wielu innym, którzy stali za organizacją oraz całej grupie!

• Szymon Gabryelski

Londyn 1(lipiec/sierpień)

W mojej opinii ten wyjazd był najlepszy na jakim kiedykolwiek byłem. Odwiedzilem interesujące miejsca, które zapadły w mojej pamięci na zawsze. Posłuchałem ciekawych historii różnych miejsc, a co najważniejsze poznalem wspaniałych ludzi, do których bardzo się przywiązałem. Dałbym wiele by powtórzyć ten wyjazd z tymi samymi ludźmi.

• Hej, hej byłam na wyjeździe ( Londyn II 2025) musze wam powiedzieć, że było naprawde fajnie. Nawiązałam nowe znajomości i poznałam miłych oraz wspaniałych ludzi. Zwiedziłam ciekawe miejsca i poznałam ich historię. Wspaniale było zobaczyć jak wyglądają nieznane zakątki Londynu. Polecam pojechać wszystkim. ✨️😽

• Wyjazd do Szkocji okazał się niezwykłym doświadczeniem. Surowe krajobrazy Highlands, malownicze jeziora i majestatyczne zamki zrobiły ogromne wrażenie. Ludzie byli bardzo życzliwi. Spacer po Edynburgu pozwolił poczuć wyjątkowy klimat miasta pełnego historii. To podróż, którą zdecydowanie warto powtórzyć.

• Lena Pietrzak

Szkocja II był to wyjazd niezapomniany, bardzo dobrze go wspominam, urokliwe ulice Edynburga, w których można było się poczuć jak w jakimś filmie historycznym ale także wspinaczka po górach i cudowne widoczki! Nie zapomne również o sprzątaniu po obiedzie z panem Michałem przy muzyce i tańcach! A także cudowne Camden town w londynie w drodze powrotnej które na pewno musze odwiedzić jeszcze nie raz!

• Wiktor Szałkowski

Grecja 2025
    Ten wyjazd zdecydowanie wyróżnia się na tle wszystkich, na których byłem ze Stowarzyszeniem. Grecja okazała się świetnym kierunkiem - zarówno pod względem miejsc, jak i klimatu całej wyprawy. Najmocniej zapamiętam wizytę w Delfach, bo to miejsce robi olbrzymie wrażenie.

Atmosfera i ludzie byli super. Minęło już trochę czasu, a wydaje mi się jakby to było wczoraj. Kadra ogarniała wszystko bez zarzutu, zawsze z pozytywną energią. Zawsze można było na nich liczyć.
    To wyjazd, do którego będę wracał myślami jeszcze przez długi czas - krótko mówiąc, pełen pozytywów i dobrych wspomnień.

• Jakub Szczepaniak

Grecja 2025

Wyjazd do Grecji był moim marzeniem od kilku lat i to właśnie dzięki Stowarzyszeniu mogłem w nim uczestniczyć. Na wyjeździe zobaczyliśmy wiele niesamowitych miejsc takie jak Delfy czy Ateny, lecz przede wszystkim to wspólnie spędzone chwile z grupą sprawiły, że ten wyjazd był tak świetny.

Dziękuję Komendantowi, Kadrze, a także wszystkim uczestnikom za tak wspaniały wyjazd, którego z pewnością nigdy nie zapomnę !

• Gabriela Wietrzych

Londyn Lipiec 2025

Wyjazd do Londynu byl moim marzeniem które udało mi sie w tym roku zrealizować. Zobaczyłam na własne oczy wiele ciekawych miejsc, na dodatek poznałam super ludzi zarówno uczestników wyjazdu jak i Kadrę. Spędzony czas byl pełen wrażeń miłych spotkań.

Napewno nigdy nie zapomnę tego wyjazdu :>

• Stanisław Wojciechowski

Szkocja, sierpień–wrzesień 2025

Chciałbym podzielić się swoimi wrażeniami z wyjazdu do Szkocji.

Wyjazd okazał się bardzo udany. Udało mi się po raz pierwszy zobaczyć Szkocję. Bardzo chciałem tam pojechać ze względu na krajobrazy, które tam są. Miałem okazje je podziwiac podczas trekkingu po górach oraz podczas podróży nad jezioro Loch Ness. Niezwykła perspektywe tych widokow przyniosł rejsu po tym jeziorze. Widoki są niesamowite, ekscytujące i niezapomniane.

Waznym punktem było dla mnie zwiedzanie Edynburga. Bardzo zależało mi zobaczyć architekturę tego miasta. W Edynburgu pierwszego dnia weszliśmy na Siodło Artura, zobaczyliśmy jedną z rezydencji króla i przeszliśmy Milę Królewską. Dzień później byliśmy w muzeum whisky oraz w Muzeum Edynburga, w którym było dużo ciekawych rzeczy do zobaczenia. Ostatniego dnia również odwiedziliśmy miasto i wtedy zobaczyliśmy twierdzę Edynburga. Podziwiam jej konstrukcję i strategiczne położenie.

Zwiedzaliśmy również Glasgow, gdzie zobaczyliśmy niesamowite muzeum dorównujące tym londyńskim oraz ogrody botaniczne z różnymi ciekawymi roślinami. Wyjazd przybliżył mi Szkocję jako kraj i pokazał wiele miejsc, które warto zobaczyć ponownie, a także zaciekawiły mnie tymi, na które tym razem zabrakło czasu.

Byliśmy również w Londynie przez dwa dni. Pierwszego dnia odwiedziliśmy Wimbledon i poznaliśmy kilka ciekawostek, o których wcześniej nie wiedziałem. W drodze powrotnej odwiedziliśmy Camden Town.

Podczas pobytu najbardziej podobał mi się trekking po szkockich górach. Niesamowite widoki i ekspozycje, których zdjęcia nie oddają, zrobiły na mnie największe wrażenie. Choć pogoda nie była idealna, to również nadawała miejscu wyjątkowy klimat. Zjawiska atmosferyczne po deszczu i promienie słoneczne przebijające się przez chmury wyglądały przepięknie. Chętnie przeszedłbym kiedyś dłuższą trasę.

Oczywiście nie skupiam się tylko na zwiedzaniu. Bardzo dobrze wspominam również ludzi, których miałem okazję spotkać i poznać. Wspólnie spędzaliśmy czas podczas zwiedzania, posiłków i w wolnych chwilach, za co wszystkim bardzo dziękuję. Dobrze wspominam także atmosferę wyjazdu, na którą wpływała cała grupa. Dziękuję każdemu uczestnikowi wyjazdu zarówno tym, z którymi spędzałem wiecej czasu, jak i tym, z którymi mniej.

Cieszę sie, że miałem możliwośc uczestniczyć w tym wyjezdzie. Poznałem nowe miejsca, zdobyłem nowe doswiadczenia oraz nawiazalem nowe znajomosci.

• Gosia Kozłowska, Szkocja II 2025

Moje wspomnienia z tego wyjazdu, podobnie jak z każdego poprzedniego, są bardzo pozytywne. Poznałam wiele wspaniałych osób, chętnych do pomocy, miłych i towarzyskich. Kocham góry, a Szkocja uświadomiła mi to jeszcze mocniej. Najbardziej zachwycały mnie owieczki, które widzieliśmy podczas jazdy autokarem albo na trekkingu. Nie ukrywam, że cieszyłam się jak dziecko, gdy tylko mogłam na nie popatrzeć.

Cały wyjazd był pełen zwiedzania, co lubię najbardziej, a atmosfera była rodzinna i ciepła. Bardzo dziękuję wszystkim, z którymi byłam na tym wyjeździe, że mogliśmy spędzić ten czas razem.

• Agnieszka Błaszczyk, Londyn II 2025

Moje wspomnienia z mojego drugiego wyjazdu są bardzo dobre, cała ekipa była naprawdę super i nie dało się tam nudzić. Każdy wspierał siebie nawzajem i dzielił się czym miał w potrzebie, a sama możliwość kolejnego wyjazdu do Londynu z komendantem to jest coś. Zwiedzanie było na luzie i sami mogliśmy decydować o wielu rzeczach, wyjazdu nie da się ocenić żadną skalą ponieważ był tak wspaniały. Nie mogę się doczekać kolejnego wyjazdu, ponieważ wierzę że kolejny wyjazd będzie równie wspaniały. ❤️