WYJAZDY 2025 - wspomnienia i opinie

• Jagoda Słupińska Londyn II kwiecień/maj

Skoro Tosia i Adam swoje napisali to mnie też nie może zabraknąć, no i oczywiscie potwierdzam wszystko co powiedzieli.

Wyjazd, który będzie chyba trudny to pobicia patrząc na to jaki był zajefajny 😝😝 Działo się wszystko, były wielkie poszukiwania mojego klapka, gra w siatkówkę i podkradanie pilki, no i wzielam ślub ‼️‼️ (kocham cie moja kochana żono)

Miejsca które odwiedziliśmy były też oczywiście fajne ale najważniejsza była jest i zawsze będzie ekipa z którą się wybiera, chyba każdy z wyjazdu to potwierdzi. No ale przecież po to stowarzyszenie, by gromadzic coraz fajniejsze ekipy z wyjazdu na wyjazd.

Nwm co jeszcze powiedzieć, polecam 10/10 ,🔥💥🦅

• Barbara Wachowiak czerwiec/lipiec

Cudowny wyjazd, dużo zwiedzania, ogrom dobrej atmosfery, przewspaniała kadra razem z komendantem, niezapomniane chwilę, wieczorki z gitarą. Zazdroszczę tym którzy teraz jadą do londynu🫶🏽

Myślę że ten wyjazd będę długooooo wspominać. Jeszcze raz dziękuję wszytskim za wyjazd ❤️❤️❤️

• Emilka Pawlak ( Minho) Londyn czerwiec / lipiec

Najlepszy wyjazd na jakim byłam. Świetna atmosfera można się dogadać z każdym masa akcji gdzie nie można powstrzymać śmiechu. Nie można sobie wyobrazić lepszego zwiedzania Londynu .Masa wspomnień i już nie mogę się doczekać kolejnego wyjazdu

• Alicja Brodowicz czerwiec/lipiec

Atmosfera byla suuuuper!! Wieczorki z gitarą i śpiewaniem piosenek były chyba moimi ulubionymi. Poznalam tyle cudownych przezabawnych ludzi, pod koniec wyjazdu byliśmy już jedną wielką paczką. Ten wyjazd byl nie tylko zwiedzaniem super miejsc (których bylo ogroooomie duzo) ale też okazją do poznania wspaniałych ludzi, będę za wami tesknic przez reszte roku!!!💗

• Zoja Hendzelek Londyn czerwiec / lipec

Wyjazd do londynu był jednym z najlepszych , na jakich byłam . Poznałam świetnych ludzi , każdy inny , ale wszyscy dogadywali się jakby znali sie naprawdę długo . Atmosfera była genialna - dużo śmiechu rozmów , muzyki i tego czegoś ,co sprawiało ze nie chciało się wracać do domu . Zwiedzanie też było super zobaczyliśmy naprawde dużo interesujach miejsc i kazdy dzień był pełen wrażeń . Wszystko stworzyło wyjazd który bendę wspominać naprawde długo .Czekam na kolejne wyjazdy

• Weronika Brechun Londyn czerwiec/lipiec

To był najlepszy wyjazd w jakim przyszło mi uczestniczyć, duuużo fajnych i interesujących osób, super atmosfera. Najmilej wspominam śpiewanie z gitarą albo z głośnikiem i oczywiście śmianko z głupich rzeczy. Jeśli chodzi o zwiedzanie było bardzo fajnie i intensywnie, dowiedziałam się bardzo dużo o historii Londynu i Polski. Nie mogę doczekać się kolejnych wyjazdów.

Ps.: Z każdym dniem coraz bardziej zaczynam tęsknić za krzykami kadry:)

oraz oczywiście udanych wakacji

• Maja Stępa czerwiec / lipiec .
    Jeszcze nigdy nie byłam na tak super wyjeźdźcie , nie spodziewałam się wsiadając do autokaru , że poznam tak super ludzi i przywiąże się do nich w tak krótkim czasie. Przed wyjazdem stresowałam się bardzo, że nikogo nie poznam , ale już po chwili poznałam kilka mega fajnych osób. Gdy dojechaliśmy do Londynu i spędzaliśmy czas w ośrodku, była bardzo fajna oraz miła atmosfera, nigdy nie zapomnę naszych wspólnych wieczorów, podczas których bawiliśmy się świetnie. Jeśli chodzi o ludzi poznanych tam, uwielbiam wszystkich, a szczególnie Pana Komendanta i Kadrę. Nie zapomnę tekstów kadry - „ na prawo” , „do ściany” , „dołączcie „ i długo by tak wymieniać… Było też bardzo dużo zwiedzania, ale widoczki były piękne i nie do opisania. Jeśli mogłabym pojechać drugi raz z tymi samymi ludźmi, pojechałabym bez zastanowienia , byle gdzie, ale z tymi samymi ludźmi. Pozdrawiam

• Zuzanna Kusz, Londyn lipiec

Oczywiście Londyn bardzo mi się podobał, ale najlepiej będę wspominać wspaniałą ekipę❤️ Było mnóstwo śmiechu i wygłupów, a nawet ślub‼️ Komendancie, kadro dziękuję za super spędzony czas, dużo dużo cierpliwości do nas🫣 i fajną atmosferę. Dzięki temu wyjazdowi zrozumiałam i nauczyłam się wielu ważnych rzeczy i poznałam świetnych ludzi. Gdybym miała możliwość zdecydowania od nowa, to zdecydowanie pojechałbym jeszcze raz! Mam nadzieję, że zostanę w stowarzyszeniu i będę mogła jechać na kolejne wyjazdy, poznawać ludzi i oglądać nowe miejsca❤️

Ps. MINIONECZKI PANI JULECZKI 🔝💕

• Gabriela Mądrowska, londyn lipiec

To jeden z najlepszych wyjazdów na jakich byłam. Atmosfera świetnia z każdym mozna było się dogadać , 🩵 mnóstwo luzu , chociaż nie zaczęliśmy najlepiej 🪪. Najbardziej będzie mi brakować wieczorów, na których siedzieliśmy dopóźna mimo , że każdy był już zamęczony. (Juz za nimi tęsknie) Dziekuje wam wszystkim za to że byliście. 🩵 Dzięki wam ,ten wyjazd nie był zwykłą wycieczką po lodnynie. Mam nadzieję że będę mogla spotkać was na kolejnych wyjazdach,i zwiedzać kolejne ciekawe miejsca z najlepszym przewodnikiem na świecie 🫶😎

PS. Smerfy 🔛🔝💙

• Zosia Pawlik, Londyn

Jeden z najlepszych wyjazdów w jakich kiedykolwiek uczestniczyłam, atmosfera, klimat, także to co zwiedzamy, widzimy i poznajemy, wszystko jest niesamowite i potrzebne.
    Mam takie samo zdanie jak większość tutaj, najwięcej zależy od ekipy, a ludzie tutaj są cudowni (kocham was)

Najmilej wspominam wieczory przy rozmowach na świetlicy u Gordona

Takie wyjazdy są niesamowite i warto brać w nich udział, sama mam wielką nadzieję na powtórkę ❤️🔥

• Gabriel Marcinkowski, Londyn lipiec

Najlepszy wyjazd w moim życiu. Było pełno zwiedzania tylko najciekawszych miejsc w Londynie, interesujące opowieści Komendanta o poprzednich wyjazdach jak i o historii danego miejsca, ale nie tylko samo zwiedzanie i opowiadanie bo to co było najfajniejsze to atmosfera na wyjeździe, cała Kadra wraz z Komendantem to najukochańsi ludzie jakich poznałem (oczywiście po mojej dziewczynie Marcelinie z którą wziąłem ślub na wyjeździe), Byli oni nie tylko opiekunami ale też kimś z kim można było luźno pogadać, pożartować sobie i poodbijać między sobą piłeczkę. Ten czas pozostanie mi na zawsze w pamięci, będę tęsknił za ludźmi z niego, ale mam też nadzieje, że spotkam ich na kolejnych wyjazdach, i pamiętajcie "NA PRAWO"!!!

Ps. TYLKO DRUŻYNA MROCZNEGO RYCERZA PANA DAMIANA <3333

• Dzisiaj wróciłem z wyjazdu Londyn lipiec 2025.

Na wyjeździe było świetnie, panowała świetne atmosfera. Był to najlepszy obóz na jakim byłem w życiu. Do tej opinii przyczynili się uczestnicy tego wyjazdu, którzy byli zarąbiście, również przyczyniła się kadra która była miła i pomocna oraz oczywiście komendant który nas świetnie oprowadził po Londynie oraz który traktował nas rzeczywiście jak dorosłych.

Na wyjeździe nie było momentu żeby się nudzić, a cały czas panowała miła atmosfera, zwłaszcza wieczorami gdzie albo razem graliśmy w różne gry lub zwyczajnie gadaliśmy. Bardzo polecam ten wyjazd ponieważ mimo że dużo zwiedzaliśmy to i tak był czas wolny w którym mogliśmy się zżyć z ludźmi.

Jeszcze raz polecam

• Kinga Sołtysiak Londyn Lipiec 2025

Był to mój pierwszy obóz na jakim byłam i już wiem że napewno nie ostatni.Choć za rok raczej nie pojadę to kto wie czy może się nie spotkamy za 2 lub 3 lata.Był to najwspanialszy wyjazd na jakim byłam z wspaniałymi uczestnikami i Kadrą, oczywiście też z ukochanym Komendantem❤️. Chociaż początek wyjazdu nie był najlepszy to wciąż Komendant w nas wierzył, co bardzo w Panu cenie☺️.Uczestnicy to najcudowniejsze osoby jakie w życiu poznałam.Mam nadzieję że jeszcze się kiedyś spotkamy.Nie można też zapomnieć o Kadrze która się nami opiekowała mimo naszego nie zawsze dobrego zachowania.Kocham was wszystkich i cieszę się że mogłam brać udział w tym wyjeździe 🫶.Buziaczki i pozdrowienia dla wszystkich ❤️😘.

PS.SMERFY🔝🔝

• Ryszard Cierpicki, Londyn Lipiec

Najlepszy wyjazd w moim życiu!!! Byliśmy w trzech miejscach Amsterdam, Bruksela no i oczywiście najwspanialszy Londyn.Było bardzo dużo zwiedzania bardzo mi się podobało lecz jednak bardziej podobała mi się atmosfera na wyjeździe oraz ludzie z nią związani Komendant,kadra, i oczywiście sama młodzież. Historię komendanta z poprzednich lat które opowiadał były bardzo ciekawe i śmieszne. Kadra nie tylko pomagała komendantowi ale byli to też ludzie z którymi można było pożartować i pogadać. Poznałem również wielu wspaniałych ludzi z którymi świetnie się dogadywałem. Ten wyjazd napewno zapadnie mi na długo w pamięci i napewno będe wspominał wiele ciekawych chwil (np. zbierania piłek golfowych). Mam nadzieję że spotkam tych wspaniałych ludzi na kolejnych wyjazdach!!!🔥🔥🔥

• Stanisław Wojciechowski Londyn lipiec 2025
    z tego co mówił komendant na początku byliśmy najgorszą grupą. Zdarzały się osoby które na początku go ignorowały grały na telefonach gdy mówił itp (ja). Ale szybko się zmieniliśmy. Komendant pokazał nam jak a my byliśmy chętni zwyczajnie dlatego że dostrzegliśmy jaka to niesamowita okazja. Był to najlepszy wyjazd w moim życiu. Londyn byl przpiekny a Bruksela też nie gorsza (za to Amsterdam fuj). Było dużo zwiedzania, byliśmy wykonczeni i szybko zasypialiśmy ale było warto. Drodzy świeżacy: nie dajcie się oszukać, u Gordona nie jest źle a posiłki są całkiem smaczne (poza klopsami). Śpi się co prawda 6-7h dziennie ale to też ma swój urok bo ten czas spędzamy na grze w mafie i ogólnym spotkaniom. Najważniejsza rzecz komendant jest surowy i groźny tylko gdy łamie się jego zasady a są dość proste (w dodatku macie jeden dzień bez kar na naukę) a i nie bójcie się karniaków sam jednego dostałem i to nic strasznego

• Viola Cierniak, Londyn lipiec

Dzisaj wróciliśmy. Był to najlepszy obóz na którym byłam.Poznałam świetnych ludzi, atmosfera była super, a kadra pomocna i zaangażowna.Dużo zwiedzania, integracja i przede wszystkim wspomnienia.Zwiedziliśmy najważniejsze miejsca np. Big Ben, London Eye, różne ciekawe muzea itp.. Codziennie coś nowego. Najbardziej podobały mi się opowieści komendanta do wszystkich miejsc. Poznałam tam świetnych ludzi i to ich najbardziej będzie mi ich brakować. Przez cały wyjazd panowała świetna atmosfera śmiechy, żarty,wieczorem gry i zabawy i odbijanie piłeczki.Polecam każdemu kto chce przeżyć przygodę i poznać nowych przyjaciół.

PS MINIONECZKI PANI JULECZKI💛🩵🔛🔝

• Julia Rybicka | Londyn lipiec 2025

To był najlepszy wyjazd, na jakim kiedykolwiek byłam! Poznałam wspaniałych ludzi, panowała świetna atmosfera, dzięki czemu wracam z cudownymi wspomnieniami. Kadra była smarfastyczna, nie tylko opiekowała się nami, ale też razem z nami tworzyła atmosferę pełną śmiechu oraz świetnych wspomnień. No i oczywiście nie mogę zapomnieć o naszym Komendancie, który oprowadzał nas i opowiadał o wszystkim w niezwykle ciekawy sposób. <3

Z całego serduszka dziękuję każdej osobie z tego wyjazdu, byliście niesamowici i już bardzo za Wami tęsknię!! (dziękuję za tę szansę, bo najchętniej pojechałabym jeszcze raz❤️)

• Julia Kaźmierczak, Londyn lipiec

Nigdy się nie spodziewałam że będę na tak doskonałym wyjeździe. Jest świetna atmosfera i klimat. Komendant oprowadza po naprawdę ciekawych miejscach i opowiada w taki sposób że dużo da się zapamiętać. Kadra to doskonali ludzie którzy zawsze dbali o nasze bezpieczeństwo i humor. Ludzie na wyjeździe są wspaniali. Bardzo miło spędziłam czas w Londynie i mam nadzieję że jeszcze się zobaczymy na innych wyjazdach.

Pamiętajcie nie róbcie dziur miedzy sobą i pilnujcie się nawzajem w metrze😚.

PS. Smerfy są najlepsze🩷

• Hej! Michał Bartel Londyn, lipiec

Wyjazd do Londynu to była petarda! Świetna atmosfera, masa śmiechu, dobre tempo i konkretne zwiedzanie – wszystko, czego można chcieć od harcerskiej wyprawy. Naprawdę super przygoda, która zostanie w głowie na długo.Wielkie dzięki dla całej kadry za ogarnięcie tego wszystkiego – było sprawnie, bez spiny i z dużym luzem. A Komendant? Jak zawsze, pełen profesjonalizm i mega podejście. A żarciki kontrowersyjne ale ze smakiem;)

Mam nadzieję, że to nie ostatni mój wyjazd, już czekam na kolejne wyprawy!

• Aleksandra Dojcz - Londyn lipiec 2025

Najlepszy obóz na jakim byłam! Poznałam wielu wspaniałych ludzi, z którymi nawiązałam nowe przyjaźnie. Atmosfera była cudowna, pełna żartów i wesoła, a wszystko to dzięki naszej cudownej Kadrze i Komendantowi, którzy przez cały wyjazd dbali o nas. Zwiedziliśmy Amsterdam, Brukselę i oczywiście Londyn, o których Komendant opowiedział nam wiele ciekawostek, o których nie miałam pojęcia. Sądzę, że na żadnym wyjedzie nie zwiedziłabym tylu cudownych miejsc, jak na tym. Ludzie, atmosfera, przygody i piękne miejsca pozostaną w moich wspomnieniach na zawsze! Naprawdę warto pojechać na ten wyjazd i gdyby zaproponowano mi, żebym pojechała na niego po raz drugi, to na pewno bym nie odmówiła.❤️❤️