WYJAZDY 2025 - wspomnienia i opinie

• Jeśli któryś z WYJAZDÓW 2025 jest już za Tobą, to w tym temacie podziel się swoją opinią i wspomnieniami.

Na samym początku koniecznie napisz swoje imię i nazwisko oraz w którym wyjeździe uczestniczyłeś.

A potem... powspominaj :)

• Adam Nowak czerwiec/lipiec

Najlepsze w tym wyjeździe było to że każdy się dogadywał , wszyscy byli dla siebie mili , pełno wspomnień i ekipa z czasem się zgrała. Najlepszy wyjazd na którym byłem , kadra też była cudowna i wieczory po obiadokolacji . Cudowne wieczory z gitarą i śpiewaniem harcerskich piosenek w ogóle cały klimat tego wyjazdu był bajeczny . Zazdroszczę innym grupą że ich to jeszcze czeka (chętnie bym jeszcze raz pojechał ) .

• Borys Janicki |Londyn czerwiec/lipiec 2025

Wyjazd super jeden z lepszych na jakich bylem atmosferka super kadra daje duzo luzu a ogolnie duzo zwiedzania ciekawych miejsc najlepiej zapamietalem muzeum figur woskowych a najlepsze miejsce na zrobienie niezapomnianych fotek jest na london eye zazdroszcze nastepnym grupa bo przed nimi swietny wyjazd🫶🫶🫶

• Jestem Lena Cieślak i byłam na Londynie czerwiec/lipiec 2025. Wyjazd był napewno najlepszym na jakim kiedykolwiek byłam!! Było serio prześmiesznie i poryczałam sie tam ze śmiechu przynajmniej z 10 razy XD

Kadra była wspaniała i nawet z groźnym oboźnym dało się bardzo fajnie pogadać! ;) Graliśmy na gitarze, uczyliśmy się od siebie nawzajem i nawet napisaliśmy piosenke! Był ogrom różnych od siebie ludzi od charakterów aż po style ubioru, a i tak każdy się tam lubił! Bez zastanowienia pojechałabym drugi raz, nawet nie tylko ze względu na widoki i zwiedzanie, a ludzi i wspomnienia!! <3

• Kacper Kasperczak. Londyn Czerwiec/lipiec

Wspominam z tego wyjazdu bardzo pozytywnych rzeczy i ogólnie jestem bardzo zadowolony. Na Poczatku wyjazdu Pan Komendant już dawał poczucie jakbysmy byli wszyscy jedną rodziną co wzbudzilo moje podekscytowanie wyjazdem jeszcze bardziej.Przezylem wiele wspomnien i poznałem wielu swietnych ludzi. Zwiedzilismy prawie cały londyn chodząc zgraną ekipą w ktorej każdy się świetnie ze soba dogadywał. Miałem tak duzo zabawy zwiedzajac te miasto że aż zazdroszcze że to inne grupy jadą po nas a nie my znowu. W ośrodku panowala swietna atmosfera, na przykład obiadokolacje po których zakończeniu rozpoczynała się krótka Opowieśc komendanckaa nawet Q&A z Komendantem i kadrą. Kiedy wszystko było ustalone większośc osób sie zbierala na wieczory śpiewów i grania na gitarze klimat byl bajeczny. Ludzie byli wspaniały cały czaś smiechy i zabawy jest mi bardzo przykro ze się z tymi osobami musialem rozstac bo byli wręcz wspaniali kazdy się różnil od siebie i posiadał inne atrybuty co jeszcze bardziej urozmaiciło ten wyjazd. Jestem bardzo zadowolony tym wyjazdem ale wrecz i smutny że się zakonczył. Zazdroszczę grupą ktore są teraz na wyjeździe albo jeszcze na niego czekają. Wyjazd byl WSPANIALY a kadra była bardzo fajna i sympatyczna. Wyjazd nic dodać nic ująć bo sam w sobie był perfekcyjny.

• Hej jestem Zuzanna Jakubowska byłam na wyjeździe w Londynie czerwiec/lipiec 2025

Wyjazd był dla mnie nie tylko zabawą z innymi śmianiem się poznawaniem innych oraz zwiedzaniem poznałam lepiej siebie i czuje ze zmieniłam swoje podejście do wielu rzeczy których nauczył mnie Pan komendant wspaniała kadra oraz inne osoby tęsknię już za naszymi wieczorkami i za tą atmosfera❤️

ps.kocham panią Gabrysię

• Liwia Olszowiec |Londyn czerwiec/lipiec

Był to jeden z najlepszych wyjazdów na ,których byłam!!! 😜

Poznałam tam cudownych ludzi różniących się od siebie charakterem i wyglądem, a mimo to każdy się ze sobą świetnie dogadywał. Napisaliśmy piosenkę dla komendanta, graliśmy na gitarze, ukulele a nawet trójkącie!!! Z komendantem jak i z kadrą można było na luzie porozmawiać i się pośmiać, nawet z groźnym oboźnym!! Złapaliśmy ze sobą cudowny vibe, uczyliśmy się od siebie i przede wszystkim bardzo dużo zwiedziliśmy. Napewno pojechałabym na taki wyjazd jeszcze raz nie tylko ze względu na zwiedzanie i widoki ale także cudownych ludzi i wspomnienia, które zostaną ze mną już na zawsze! ❤️

• Adam Woźniak Londyn II kwiecień/maj

Może niekoniecznie to Komendant miał na myśli, ale jakby nie patrzeć był to wyjazd do Londynu w 2025, a wpis z tego co widzę nie jest w sekcji dla Swiezakow😁😁. Okej ale do rzeczy, wyjazd był super, mnóstwo się działo, a kadra po prostu top of the top, chociaż brakowało pewnej osoby (Panie Dominiku tęsknię💔😭). Działo się wszystko, od tipsów po farbowanie włosów, a na byciu księdzem kończąc. Więc mówię wam Świeżaki, jeżeli podobał się wam Londyn I to uwierzcie na przyszłych wyjazdach jest dużo grubiej😇😇. No i co tu dużo mówić, cały wyjazd zarąbisty tak jak każdy z Stowarzyszeniem, bo nie liczy się to gdzie, tylko z kim😉.

Mam nadzieję, że Komendant mnie nie zje za ten wpis😅 i chciałem jeszcze z tego miejsca podziękować za szansę jaką na tym wyjeździe dostałem, bardzo wiele to dla mnie znaczy🫶🫶🫶. Pozdrawiam cały wyjazd, a szczególnie tyły autokaru🔥

Ps.

Borysek dalej czekam na zdjęcia😊☺️

• Agnieszka Maze Londyn czerwiec/lipiec

Wyjazd był super. Na tym wyjeździe nie tylko odwiedziłam wiele nowych i interesujących miejsc ale też poznałam wiele wspaniałych osób które mają podobne zainteresowania do moich. Klimat na tym wyjeździe był na tyle super że nawet nie znając danej osoby mogłam do niej podejść i pogadać tak po prostu. Będę dobrze wspominać ten wyjazd.

• Maks Galiński Londyn czerwiec/lipiec

Był to zdecydowanie najlepszy wyjazd na jakim byłem w życiu. Już od wejścia do autokaru wszyscy się dogadywali, a po kilku dniach spędzonych razem stworzyliśmy taką grupę, że czułem się tam jakby to była rodzina. Na pewno będzie mi brakowało wspólnego śpiewania piosenek przy "ognisku" i wieczornych q&a z kadrą i komendantem. Na tym wyjeździe wszyscy sobie na wzajem pomagali, dzielili się wspomnieniami i zarażali innych swoimi pasjami. Niepowtarzalna atmosfera sprawiła, że na długo zapamiętam ten wyjazd.

• Dawid Waleński Londyn czerwiec/lipiec

Był to bez dwóch zdań najlepszy wyjazd na jakim byłem.Po paru dniach czułem się jak bym tych ludzi znał co najmniej parę lat.Zdecydowanie będzie mi brakowało grania na gitarze czy q8a z panem komendantem.Niesamowity vibe pozostanie do końca życia.

• Kacper Konieczyński Londyn czerwiec/lipiec

To był najlepszy wyjazd na jakim byłem, poznałem tam duża wspaniałych ludzi z którymi się mocno zrzyłem. Wspomnienia których nigdy nie zapomnę atmosfera była super każdy się dogadywał nawet stworzyliśmy piosenkę i graliśmy na gitarze.

Z Kadra i z kmendantem można było pogadać na róże tematy i się pośmiać. Stworzyliśmy wszyscy super grupę mam nadzieję że najlepszą w tym roku.

Nie mogę się doczekać kolejnych wyjazdów z takimi wspaniałymi osobami.

• Zosia Dąbkowska Londyn czerwiec / lipiec

Nie byłam na lepszym wyjeździe, poznałam samych świetnych ludzi. Dosłownie ze wszystkim się tam polubiłam i gadałam. Zwiedzanie Londynu szło jak po maśle na ostatnie dwa dni mieliśmy dużo czasu ze soba na wzajem na integrację chociaż i tak go było dużo wieczorami we wcześniejszych dniach. Dobrze wspominam czas spędzony przy ognisku i śpiewaniu piosenek harcerskich. Przy kolejkach do prysznica zawsze były ciekawe rozmowy. A ciasteczka z Amsterdamu można było czuć w powietrzu przez cały wyjazd (taki żarcik oczywiście) Na całym wyjeździe Bardzo mi się podobało i mam nadzieję że jeszcze spotkamy się w takim samym składzie jak na wyjedzie bo nigdy nie było nudy.

• Stanisław Wróbel Londyn I czerwiec/lipiec 2025

Nie starczy czasu aby o wszystkim opowiedzieć ale napewno w pamięci pozostanie nasze szczęście wszędzie i z pogodą i na kontrolach do tego w głowie szczególnie zostaną nasze przygody z autobusami i pieśń komendancka jeszcze napewno zapach Amsterdamu w londyńskich toaletach i nasze wieczorne śpiewanie.

• Amelia Załęska Londyn czerwiec/lipiec

Chciałabym bardzo podziękować komendantowi za tak świetną atmosferę oraz ogólnie całą wycieczkę. Zdecydowanie jest to moja ulubiona. Jestem też bardzo wdzięczna za cudowną pogodę (no nie licząc Brukseli) oraz przyjaciół, których tam poznałam. Zdjęcia zostaną ze mną na długo. Tak jak i cudowne wspomnienia, których było naprawdę wiele

Nie mogę się doczekać następnych wyjazdów;)

• Barbara Górniewicz | Londyn czerwiec/lipiec

Najlepszy wyjazd na którym kiedykolwiek byłam. Wspomnienie doskonałe, nowi znajomi których KOCHAM🩷🩷, nie do zapomnienia wieczore z gitarą. I te nasze żarty... Pamiętajcie o dobrej kolejności mycia rąk po użyciu toalety😽😽. Serio nie mogę się doczekać następnego wyjazdu!!!

(Ps. Dzięki za znalezienie mi okularów kiedy wróciliśmy.... To dlatego nic nie widziałam kiedy się obudziłam... Ajajaj...)

• Sylwia Halczyn Londyn czerwiec / lipiec

Na żadnym obozie na jakim dotychczas byłam nie było tak świetnej atmosfery jak na tym. Do każdego można było zagadać na luzie, łatwo się zakolegować. Londyn komendant pokazał nam w świetny sposób, nie zanudzając zbędnymi informacjami, a mówiąc o ciekawostkach. Myślę że każdy z mojej grupy może zgodzić się, że wyjazd był bardzo udany i nie możemy doczekać się następnego.

• Szymon Bartkowiak Londyn czerwiec\lipiec

Nie mogłem wyobrazić lepszego wyjazdu. Było bardzo dużo śmiechu oraz niezapomnianych wrażeń. Bardzo polubiłem wszystkich włącznie z kadrą oraz komendantem. Londyn bardzo mi sie podobał razem z Oxfordem, Brukselą i Amsterdamem.

Bardzo spodobał mi się ten wyjazd i mam nadzieję że będę więcej uczestniczył w takich wyjazdach.

• Antonina Furmańczak Londyn II kwiecień/maj

Idąc za przykładem Adama dorzucę swoje parę groszy - świeżaki, jeśli myślicie, że pierwszy wyjazd stowarzyszeniowy jest świetny, to każdy następny rozwali was na łopatki.

Nasz wyjazd dokonał błędu w matrixie, rozbił bank i wyrzucił wszystkich z kapci, bo chyba nikt nie myślał, że będzie tak AŻ TAK ŚWIETNY 🔥🔥(wiadomo każdy wyjazd jest mega ale ten przebił wszystko). Moim najlepszym wspomnieniem jest ciągły śmiech - czy to w autokarze, czy to w muzeum, czy to na bazie czasem nawet lądując na podłodze. Jak o tym teraz myślę, to aż mnie bolą policzki 😅. Pewnie gdybyśmy byli gdzieś indziej, moja opinia byłaby taka sama, bo jak już padło wyżej (u Adama bo u kogo innego) - liczy się ekipa a nie miejsce, a nasza ekipa była 🔝 🔝 🔝.

Tyłu autokaru pozdrawiają dalej i do wszystkich, którzy wciąż czekają na pierwszy wyjazd - korzystajcie, bo to będą najlepsze wakacje waszego życia, a potem jest jeszcze lepiej💗💗